Comenzi online 0767.229.885

local_shipping Transport gratuit prin curier la comenzile online peste 149,00 Lei

Oops! Nu mai am vanzari!

Oops! Nu mai am vanzari!

Ce influenteaza lipsa vanzarilor si ce am invatat despre promovare.

Când vine vorba de lipsa vânzărilor, panică și frustrare pot cuprinde rapid companiile. Din discuțiile cu antreprenorii, am observat că această problemă este una comună și înțeleg perfect de ce. Totuși, lipsa vanzarilor poate fi influențată de o multitudine de factori, printre care se numără:

- Influente externe: Evenimente precum războaie sau pandemii pot avea un impact semnificativ asupra pieței și pot duce la scăderea cererii pentru produse și servicii.

- Lansarea unui produs inovator: Deși poate suna contradictoriu, uneori chiar și un produs genial nu rezolvă o problemă reală a publicului țintă. Dacă nu există o cerere pentru acesta, este puțin probabil să se realizeze vânzări semnificative.

- Prețul: Politica de preț poate juca un rol esențial în succesul vânzărilor. Dacă produsul este perceput ca fiind prea scump sau prea ieftin în raport cu valoarea sa, potențialii clienți ar putea fi descurajați să achiziționeze.

- Calitatea produsului: Un alt factor important este calitatea produsului sau a serviciului oferit. Dacă clienții nu sunt mulțumiți de performanța sau fiabilitatea acestuia, este puțin probabil să facă achiziții ulterioare sau să recomande afacerea altora.

- Experiența clientului: Procesul de achiziție și interacțiunea cu afacerea după cumpărare pot influența semnificativ decizia de a reveni sau nu. O experiență negativă sau lipsită de personalizare poate duce la o scădere a încrederii și a loialității clienților.

- Promovarea: În multe cazuri, atunci când vânzările sunt slabe, primul impuls este să promovăm produsele și serviciile în mod haotic, sperând la un succes imediat. Cu toate acestea, rezultatele adesea nu sunt pe măsura așteptărilor noastre.

Dar de ce se întâmplă acest lucru?

Pentru că majoritatea clienților au nevoie de mai multe interacțiuni cu afacerea și brandul nostru înainte de a decide să facă o achiziție. Cautăm adesea soluții miraculoase de promovare care să ne crească vânzările într-un ritm exploziv. Fiecare specialist se va prezenta cu propria soluție, susținând că este soluția momentului, și ca antreprenori suntem tentați să sărim în acțiune. Am căzut în această capcană și am irosit resurse financiare ale companiei în speranța unor rezultate uimitoare, dar am eșuat deoarece

        CEO  JJ DISPLAYS