Comenzi online 0767.229.885

local_shipping Transport gratuit prin curier la comenzile online peste 99,00 Lei

 FOLLOW-UP in vanzari

FOLLOW-UP in vanzari

De ce sa facem FOLLOW-UP dupa ofertare

 

În procesul de vânzare, un pas foarte important  pe care trebuie sa il facem este “Follow-Up-ul”.

De ce este un pas important ? Hai să vedem cateva motive cheie pentru care acest pas poate avea un impact semnificativ asupra succesului și performanței în vânzări:

 

  1. Construirea de relații cu clienții : “Follow-Up” -ul în vanzari ajuta la crearea și consolidarea relației client-furnizor. Să nu uităm că procesul de vanzare este un proces de transfer de încredere la baza căreia stă relația de colaborare.
  2. Inchiderea vânzării: putem urmări procesul de vanzare și să ajutăm clientul sa ia decizia de cumparare prin clarificari și informatii suplimentare referitoare la diverse întrebări sau obiecții pe care le are pe oferta noastra.
  3. Identificarea oportunităților suplimentare: prin menținerea unui dialog deschis cu clientul putem identifica noi oportunități, prin care sa il valorizam, dar și sa crestem frecventa de cumparare a acestuia. 
  4. Monitorizarea satisfacției clienților :  aceasta etapa a procesului de vanzare va permite sa monitorizati satisfactia clientilor și sa rezolvati orice nemultumire sau problema aparuta. Printr-o ascultare și rezolvare a situațiilor, puteti sa imbunatatiti experienta clientilor și sa va asigurati ca sunt multumiti de produsele și serviciile voastre.
  5. Consolidarea brandului:  follow up-ul regulat și profesional în vanzari poate spori și imbunatati brandul de companie / produs. Printr-o comunicare constanta și coerenta cu clientii puteti crea o imagine de încredere ceea ce va poate diferentia de alti competitori. 


În concluzie, procesul de Follow-up în vanzari este esential pentru consolidarea relatiei cu clientii, incheierea vanzarilor, identifcarea de noi oportunitati , monitorizarea satisfactiei clientilor și consolidarea brandului. Asadar acest proces este o componenta critica pentru succesul pe termen lung în domeniul vanzarilor.